• Zaterdag speelde het standaardteam van KIOS ’45 tegen Leonidas/SIOS 1. De ploeg uit Noordwolde/Wolvega was voor de ploeg uit Sibculo een onbekende tegenstander. De Friezen hadden hun 1e wedstrijd van SDO (S) met 12-10 gewonnen, terwijl KIOS ’45 twee weken geleden haar meerdere moest herkennen in Olympia ’22 1 (16-6).
    Om 16:30 uur floot scheidsrechter Wilbrink uit Enschede in voor de wedstrijd en ging het publiek er eens goed voor zitten. De Friezen vonden al snel de korf , maar de wedstijd kwam in het begin maar moeilijk op gang. Genoeg kansen voor beide teams, maar weining doelpunten. Zo stond er na een kwartier spelen nog maar een stand van 2-3 op het scorebord. Hierna drukte Leonidas/SIOS het veldoverwicht uiteindelijk toch uit in meer doelpunten en werd via 3-7 met een tussenstand van 4-9 de kleedkamers opgezocht.
    In de rust werd aangegeven dat het spel helemaal niet zo verkeerd was, maar dat het aanvallend, en m.n. in de afronding, een stuk beter moest.
    Het waren echter de Friezen die beter en scherper uit de kleedkamer kwamen. Drie afstandsschoten op rij bracht het verschil al gauw op 8 doelpunten (4-12). Net als in de 1e helft creëerde KIOS’45 wel de nodige kansen, maar was het niet voldoende trefzeker. Leonidas/SIOS bleef regelmatig scoren en breidde de voorsprong gestaag uit. Via tussenstanden van 6-14 en 7-17 werd het uiteindelijk 9-20. Een verdiende nederlaag voor de ploeg uit Sibculo. Aan inzet, beleving en het creëren van kansen geen gebrek deze middag, maar qua afronding was het onvoldoende.
    Doelpunten kwamen deze middag uit handen van: Kirsten (3x), Maaike (3x), Tim (2x) en Marith (1x).
    De ploeg van Remco en Gerrit is nu twee weken vrij en zaterdag 11 mei zal de competitie worden hervat met een uitwedstrijd tegen SDO (S). Aanvang wedstrijd: 14:30 uur.