• Zaterdag speelde het standaardteam van KIOS ’45 de returnwedstrijd tegen SDO (S). Twee weken geleden ontmoetten beide teams elkaar ook al. Op gras, in de hete zon werd het een royale overwinning voor de ploeg uit Schoonoord (23-7) en blijft het hierdoor in de race om het kampioenschap in deze 3e klasse.
  Ook afgelopen zaterdag liet de ploeg uit Schoonoord zien dat het niet veel tijd en ruimte nodig heeft om de korf te vonden. SDO speelde in een vrij hoog tempo, liet de bal goed rondgaan en zo stond er na 15 minuten korfbal een tussenstand van 2-6 op het scorebord.
  En deze achterstand van 4 doelpunten heeft de ploeg uit Sibculo eigenlijk de gehele wedstrijd achtervolgd. KIOS ‘45 bleef knokken voor wat het waard was en kon tot de rust het verschil op vier houden (7-11). Doelpunten kwamen in de 1e helft uit handen van Daan (3x), Maaike, Kirsten, Tim en Peter (allen 1x).
  KIOS ’45 begon scherp aan de 2e helft. Esther bracht middels een schot het verschil op 3 (8-11), SDO scoorde haar 12e doelpunt (8-12), maar hierna liep het aanvallend bij de ploeg uit Schoonoord niet meer. Door veel een schots aanvallen, snel balverlies bij SDO kreeg de ploeg uit Sibculo steeds meer grip op de wedstrijd. Maaike wist de 9-12 te scoren, Ilse de 10-12 en hierna werd het echt weer een wedstrijd toen Remco van afstand de korf wist te vinden (11-12). Dit was het moment voor de groenhemden om SDO echt in verlegenheid te brengen, maar helaas….. KIOS ’45 creëerde voldoende kansen, maar wist een tijd lang, net als SDO, de korf niet te vinden.
  SDO wist uiteindelijk als eerste weer te scoren en bracht zo’n 10 minuten voor tijd de stand op 11-13. Hierna bleef de ploeg van Remco en Gerrit op zoek naar de aansluitingstreffer, maar SDO liet het niet zover komen. Drie snelle scores op rij bracht het verschil weer op 5 doelpunten (11-16). Daan maakte in de laatste minuut nog wel de 12-16, maar hierna klonk ook al gauw het eindsignaal.
  Een matig begin, een goed vervolg en een mindere slotfase waren net voldoende voor een goed resultaat.
  Zaterdag wacht de 2e confrontatie met Olympia ’22 uit Borculo. Ook tegen deze ploeg werd uit ruim verloren, maar met de ingrediënten inzet, beleving, spelplezier en support vanaf de zijkant is een beter resultaat zeker haalbaar. Aanvang wedstrijd: 16:30 uur.