• Zaterdag speelde het standaardteam van KIOS ’45 haar laatste wedstrijd van dit seizoen. Tegenstander was Leonidas/SIOS 1 uit Noordwolde/Wolvega. De Friezen waren vorige week al kampioen geworden door de uitwedstrijd tegen SDO uit Schoonoord met 10-11 te winnen.
    Beide teams konden dus vrijuit spelen en zou het voor het publiek wel eens een aantrekkelijke wedstrijd kunnen worden. Voor de wedstrijd mocht Leonidas/SIOS nog een bos bloemen van KIOS ’45 in ontvangst nemen en hierna gaf scheidsrechter Wiersma het sein de wedstrijd te beginnen. De ploeg uit Friesland begon sterk en wist direct uit haar 1e aanval te scoren: 1-0. Niet even later vond Tim middels een afstandsschot ook de korf en bracht hierdoor de stand weer in evenwicht: 1-1. Tot 3-2 hadden de Friezen een licht overwicht, maar hierna brak voor de ploeg uit Sibculo een sterke fase aan. Verdedigend kreeg het steeds meer grip op de tegenstander en aanvallend vielen de doelpunten op de goede momenten. Doelpunten van afstand door Esther, Ilse, Kirsten en Steven zorgden voor een 5-3 tussenstand na 20 minuten korfbal. L/S bleef in het spoor en wist na een tussenstand van 4-6 vlak voor rust toch nog 2x te scoren. En hierdoor werd er met een stand van 6-6 gerust.

  • In de rust werden de puntjes nog eens even goed op de i gezet en begon de ploeg van Remco en Gerrit met nieuwe energie aan de 2e helft. Ook nu wist Tim middels een klein kansje al vrij vlot de korf weer te vinden: 6-7. KIOS ’45 bleef tot 8-9 door doelpunten van Esther en Daan aan de goed kant van de score, maar hierna nam L/S het heft steviger in handen. Waar bij KIOS ’45 het scoren moeilijker werd vielen de doelpunten bij de Friezen nu juist gemakkelijker en kon hierdoor, met nog 10 minuten te spelen, een 10-9 voorsprong nemen.
    KIOS ’45 bleef knokken voor een beter resultaat, maar het gele mandje werd helaas niet meer gevonden. De ploeg uit Friesland wist hiervan goed te profiteren en wist zelf nog wel 4x te scoren en zorgde hiermee dat er na 60 minuten korfbal  een eindstand van 14-9 op het scorebord kwam te staan. KIOS ’45 heeft de kampioen goed en lang partij kunnen geven, maar moest uiteindelijk toch buigen.

  • Even was het schrikken voor Gerrit Prenger toen hem 1 minuut voor tijd de rode kaart werd voor gehouden. De scheidende coach was even beduusd, maar kon al gauw weer lachen toen hij merkte dat dit alles van tevoren was bedacht. Tim, als aanvoerder, bedankte Gerrit en mocht hij hierna het coachen nog even aan Remco alleen overlaten. De dag werd afgesloten met een gezellig samenzijn op het terras van L/S en hierna bij restaurant Haverkort waar de ploeg gezellig genoot van een hapje en drankje.

    De jonge ploeg uit Sibculo heeft het dit seizoen niet altijd even gemakkelijk gehad. M.n. in de zaal moesten wel eens flinke nederlagen worden geïncasseerd. Toch gingen de koppies niet naar beneden, bleef de sfeer goed en begon de ploeg iedere week weer met nieuwe energie aan de wedstrijd. Een compliment waard. De laatste wedstrijden kon de ploeg steeds goed mee met de tegenstander, maar miste vaak nog net dat stukje om de wedstrijd over de streep te kunnen trekken. Hopelijk kan deze lijn volgend seizoen door worden getrokken, en als dat zo is, dan zullen de punten vanzelf volgen.