• Zaterdag speelde KIOS ’45 1 haar laatste wedstrijd van het zaalseizoen. Tegenstander was Roreko 1 uit de Wijk en de wedstrijd werd gespeeld in sportcentrum Activum te Hoogeveen.
  Om precies 18:30 uur floot scheidsrechter de Haan uit Harkema voor het begin van de wedstrijd. KIOS ’45 begon ook nu weer goed aan de wedstrijd. Na de snelle 1-0 wisten Maaike, Marith en Steven de stand naar 1-3 te tillen. Helaas was KIOS ’45 niet bij machte deze voorsprong verder uit te breiden en moest toezien dat Roreko middels twee afstandsschoten de stand weer in evenwicht bracht. Hierna ontstond een mooi gevecht tussen beide teams, wat resulteerde in een stand van 7-7 zo’n 10 minuten voor rust.
  Hierna stagneerde de productie bij de groenhemden en wist Roreko een gaatje van 3 doelpunten te slaan (10-7). Dit was tevens de ruststand.
  In de rust werden de nodige puntjes nog even goed op de i gezet en kregen de spelers de opdracht mee Roreko niet verder uit te laten lopen. Verdedigend moest het nog net even wat scherper dan voor de rust het geval was. Toch wist KIOS ’45 de 11-7 niet te voorkomen en moest de ploeg van Remco en Gerrit nu echt in de achtervolging. En met succes, want na zo’n kleine 15 minuten spelen gaf het scorebord een stand van 13-12 aan. Roreko bracht enkele wissels binnen de lijnen en dit gaf de ploeg uit De Wijk net even de boost die het nodig had. Met name de dames van Roreko wisten in korte tijd het verschil weer op vier doelpunten te brengen (17-13). Beide teams wisten in de slotfase nog tweemaal te scoren en stond er na 60 minuten korfbal een stand van 19-15 op het scorebord.
  De overige doelpunten kwamen uit handen van Kirsten (3x), Maaike, Remco en Tim (allen 2x), Marith, Steven en Erik (allen 1x)
  Ook nu was het mooi om te zien, net als tegen SDO (S), dat de jonge formatie uit Sibculo een tegenstander wel degelijk goed partij kan bieden. De dipjes in de wedstrijd, die er nu ook nog wel waren, worden geleidelijk toch minder en dat biedt perspectief voor de toekomst.
  Nu kan het vizier weer op het veld worden gericht. Na de nodige trainingen, waarvan donderdag alweer de 1e, en oefenwedstrijden op zaterdag 30 maart (Ons Clubje 1) en donderdag 4 april (Blauw Zwart 2) zal de competitie voor KIOS’45 1 weer starten op zaterdag 6 april a.s. met een uitwedstrijd tegen Olympia uit Borculo.
  Aanvang wedstrijd: 16:15 uur.